Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Duminica Ortodoxiei celebrată la Biserica USM

În această primă duminică din Postul Sfintelor Paşti, Sfânta liturghie la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM a fost oficiată de un sobor de preoți.

În fiecare an, Biserica Ortodoxă prăznuieşte, în duminica întâi din Postul Mare, triumful Ortodoxiei, a dreptei credinţe împotriva ereziilor, amintind evenimentele din 11 martie 843 de la Constantinopol, când a fost restabilit cultul sfintelor icoane şi întărite hotărârile celor şapte Sinoade Ecumenice.

Sfintele icoane împodobesc de veacuri sfintele lăcaşuri, dar şi casele credincioşilor creştini. Cultul cinstirii sfintelor icoane s-a statornicit la Sinodul al VII-lea Ecumenic de la Niceea din anul 787. Părinţii Bisericii ne învaţă că, prin cinstirea icoanei, noi nu ne închinăm materiei din ea, ci persoanei pe care ea o înfăţişează. Icoana devine sfântă atât prin sfinţenia chipului pictat pe ea, cât şi prin sfinţirea pe care preotul o săvârşeşte cu harul Duhului Sfânt.

În cadrul Sfintei Liturghii numeroşi credincioşi au primit împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

***

În această dimineaţă a fost petrecută pe ultimul drum dna Serafima Lupan, profesoară de limba franceză şi autoare a mai multor publicaţii, enoriaşă a bisericii USM.

Exprimăm sincere condoleanțe familiei.

Fie ca Dumnezeu s-o odihnească cu drepţii!

 

Articole de același autor