Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Studenți de la conservator binecuvântați la un festival ortodox din Bulgaria

În seara zilei de 6 iunie, fiind sărbătorită Înălțarea Domnului, un grup de profesori și studenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, a fost binecuvântat la biserica USM în drum spre orașul Pomorie, Bulgaria, pentru a participa la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului de Muzică Corală Ortodoxă ”Cuvine-se cu adevărat”.

Circa cincizeci de coriști din cadrul corurilor studențești – Corul feminin de cameră ”Renaissance”, condus de către maestrul în arte conf. univ. Oxana Filip, și Corul de bărbați ”Gavriil Muzicescu”, condus de către maestul în arte conf. univ. Emilia Moraru – vor participa la acest prestigios festival de cântare duhovnicească.

Participanții s-au rugat în cadrul slujbei de Te Deum, oficiată de către preotul Octavian Moșin, care i-a binecuvântat în acest pelerinaj spre mai multe sfințenii din Bulgaria, prin care vor aduce slavă lui Dumnezeu, interpretând cântări liturgice semnate de către compozitori autohtoni.

Părintele Octavian a menționat că cântarea religioasă urmează a fi transformată într-o rugăciune, iar fiecare participant la acest festival ortodox poate transmite trăirile lăuntrice prin cântările interpretate pentru atâția ascultători și căutători de frumos și sfințenie. Festivalul se va desfășura între 7-11 iunie în orașul Pomorie, Bulgaria.

Articole de același autor