Ce reprezintă pentru copii „Tabăra bucuriei” ?
V-ați întrebat vreodată cum este văzută vara în ochii unui copil? Pentru cineva este perioada dulce cu gust de cireșe, pentru altcineva vara miroase a libertate, iar pentru unii este plăcerea de a-și petrece câteva zile la „Tabăra bucuriei”, organizată de Biserica „Întâmpinarea Domnului” USM. Astfel, peste 70 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani sunt așteptați în fiecare dimineață cu căldură de către echipa formată din cei 6 voluntari coordonată de preotul-paroh Octavian Moșin. În acest context am încercat să aflăm ce reprezintă pentru copii „Tabăra bucuriei” și ce anume le place aici.
Daniel Zadnipru a menționat: „Îmi place să vin la „Tabăra bucuriei”, pentru că avem posibilitatea să cunoaștem lucruri noi, ca de exemplu în fiecare zi mergem la ateliere de handamde și creație unde timp de o oră devenim pictori sau savanți. Tabăra bucuriei este însăși bucuria mea”.
Alexandra Ceban a spus: „În aceste 3 zile am descoperit că un joc cu copiii la aer liber este mult mai distractiv decât un joc la telefon. Pentru mine tabăra bucuriei înseamnă zâmbete, prieteni, emoții și amintiri plăcute”.
Raul Volkanov a vorbit: „Până în prezent această tabără mi-a fost ca a doua casă, unde am simțit că sunt așteptat de fiecare dată cu dragoste și căldură. Alături de voluntarii care ulterior mi-au devenit prieteni am râs, am povestit și ne-am bucurat de pelerinaje și excursii”.
Nicoleta Tarasenco a relatat: „M-a impresionat faptul că la această tabără diminețile aveau miros de tămâie. Alături de părintele Octavian Moșin rosteam rugăciunea de dimineață, iar spre sfârșit ne închinam și primeam binecuvântarea părintelui. Deja în a doua parte a zilei voluntarii făceau cu noi jocuri de cunoaștere și ne povesteau despre viața unui Sfânt, care ulterior a devenit protectorul echipei din care făceam parte”.
Demian Viziru a menționat: „Unul dintre cele mai frumoase momente din cadrul taberei este înviorarea, pentru că toate exercițiile le făceam în ritmul muzicii, iar voluntarii ne surprind de fiecare dată cu o mișcare nouă și interesantă. În acel moment ne lăsăm duși de val ridicând mâinile în sus și rostind fericiți „Bucurie””.
Daniela Popa a spus: „Aș asocia tabăra bucuriei cu o carte pe care o voi răsfoi de fiecare dată când sufletul îmi va cere și în ea voi regăsi îmbrățișările calde ale părintelui și sfaturile înțelepte rostite de voluntari. Tabăra bucuriei este și va rămâne lăcașul plin de lumină, dragoste, emoții, dor și eternă copilărie”.
Autori: Lucia Cozonac și Luminița Culea