Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Biserica USM a găzduit două ateliere Școala Familiei

Sâmbătă, 21 decembrie 2019, la Universitatea de Stat din Moldova, au avut loc două Ateliere Școala Familiei (Educație pentru Familie) cu tematicile:
- Cum să asigur echilibrul emoțional al copilului meu?
și
- Ordinea nașterilor și rivalitatea dintre frați.

Părinții prezenți au aflat, în cadrul primului atelier, despre modul în care își pot ajuta copilul să depășească anumite blocaje emoționale, despre cum să înțeleagă felul în care copilul este atașat de părinți și să îl sprijine adecvat.

Am învățat împreună că nu ne putem minți crezând că va crește copilul "de la sine" și că părintele trebuie să fie PREZENT și receptiv atunci când copilul are nevoie de el. S-a discutat și despre rolul major pe care îl are tatăl în stabilirea echilibrului emoțional al copiilor și despre cum facem diferența între NEVOI (necesități) și DORINȚE (care pot fi și imaginare).

La al doilea atelier am aflat despre modul în care ordinea nașterilor influențează caracterul copilului:

- Primul născut va fi, de obicei, mai responsabil, mai activ, dar mai sensibil la greșeli și va avea tendința să se supraîncarce cu responsabilități

- Mijlociul va fi un copil împăciuitor, pașnic, vesel, dar uneori va avea dificultăți în a-și cunoaște preferințele și direcția de
dezvoltare.

- Ultimul născut experimentează multe, este vesel dar are tendința de a se răsfăța și de a nu-și asuma responsabilități.

Astfel, părinții au discutat despre modul în care pot susține dezvoltarea calităților și compensa punctele slabe ale copiilor, in funcție de ordinea nașterii copiilor.

Atelierele au fost ținute de către Prof. Dr. Alina Mirică, formator din România, mama a 6 copii. Următoarele ateliere Școala Familiei vor avea loc în luna februarie.
Facebook: Școala Familiei Chișinău

Articole de același autor