Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

INVITAȚIE! Lansarea cărții ”Propăvăduitori ai Ortodoxiei în spațiul pruto-nistrean. Dicționar enciclopedic biografic” în cadrul serilor duhovnicești la USM

În seara zilei de miercuri, 29 septembrie 2021, orele 18.00, la Biserica ”Întâmpinarea Domnului” de la Universitatea de Stat din Moldova, în cadrul Serilor Duhovniceşti, va avea loc lansarea cărţii profesorului universitar Gheorghe BACIU „Propăvăduitori ai ortodoxiei în spaţiul Pruto-Nistrean. Dicţionar enciclopedic biografic”. Evenimentul va începe cu acatistul Sfântului Duh.

Sunt invitaţi toţi doritorii!

Profesorul universitar Gheorghe Baciu oferă cititorilor un dicţionar enciclopedic elaborat în profilul unui detectiv dornic să cunoască nu doar biografii nuanţate, ci şi destine umane conectate la cele colective, epoci, dimensiuni ale moralităţii, sacrificii, exemple de pietate.

Itinerarul personalităţilor din domeniul spiritual nu este reflectat în stil hagiografic, ci mai repede este marcat de dificultăţi, amprentele perioadei, obstacolele în calea purificării omului prin intermediul sentimentului religios.

Cartea elaborată de profesorul Gheorghe Baciu constituie un autentic registru de nume de referinţă a spiritualităţii creştin ortodoxe din spaţiul pruto-nistrean.

Articole de același autor