Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Sf. Paști la biserica USM

Învierea Domnului este cea mai așteptată sărbătoare creștinească. După șapte săptămâni de post și nevoință, zeci de credincioși au pășit pragul bisericii ”Întâmpinarea Domnului” pentru a se bucura de Sfânta Înviere.

Cei prezenți au înconjurat Universitatea de Stat din Moldova, după care a început slujba pascală.

Serviciul divin a fost oficiat în sobor de preoți în frunte cu preotul-paroh Octavian Moșin, care a rostit un cuvânt de învățătură și a felicitat credincioșii cu prilejul sărbătorii sărbătorilor.

La finele slujbei, au fost rostite rugăciuni de binecuvântare a artosului, cărnurilor și lactatelor, după care a urmat sfințirea coșurilor cu diverse daruri aduse de către credincioși.

În amiaza zilei, 65 de refugiați plasați în Căminul 19 al USM au poposit la biserică, înălțând rugăciuni de pace și de sănătate, cărora li s-a oferit un prânz la cafeneaua recent deschisă din blocul 2 de studii. Bucuria Învierii a fost trăită din plin de către aceste mame cu copii refugiați din Ucraina. Evenimentul a fost organizat de către rectoratul instituției, proprietarii cafenelei și câțiva enoriași ai bisericii.

Tot în ziua Învierii slujitorii bisericii au împărțit păscuțe, ouă de ciocolată și iconițe cu chipul Învierii Mântuitorului pe străzile din capitală și la câteva familii nevoiașe.

Articole de același autor