Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Pelerinaj la sfinte așezăminte din nordul republicii

În zilele de 16-17 iulie circa 40 de credincioși din parohiile ”Întâmpinarea Domnului” și ”Sf. Petru Movilă” din mun. Chișinău au mers într-un pelerinaj la câteva mănăstiri din nordul Republicii Moldova.

Primul popas a fost la Mănăstirea Cușelăuca, care a presupus închinarea și rugăciuni la moaștele Sf. Agafia. Credincioșii au fost primiți cu dragoste de către monahia Maria, care a povestit din istoria sfântului așezământ și din viața sfintei.

Pelerinii au mers și la cimitirul mănăstiresc, vizitând și câteva chilii-căsuțe ale nevoitoarelor de aici.

Spre seară s-a ajuns la Mănăstirea Japca, credincioșii fiind primiți și ospătați cu deosebită căldură de către maica stareță egum. Parascheva și nevoitoare.

Au urmat rugăciunile de seară, iar a doua zi în zori toți au participat la Sf. Liturghie și au vizitat complexul monahal.

Drumul a continuat spre mănăstirile Rudi, Călărășeuca și Nicoreni.

Peste tot s-a simțit duhul rugăciunii și dragostea cu care au fost întâmpinați pelerinii.

Vizitele au presupus închinarea la cele sfinte, rugăciuni și cunoașterea acestor vetre monahale.

”Sincere mulțumiri celor care ne-au primit și ne-au întărit sufletește, în special starețelor și stareților din aceste mănăstiri, precum și celor care ne-au purtat de grijă în aceste două zile, să ne simțim ca acasă”, a menționat pr. Octavian Moșin, care a însoțit grupul de pelerini.

Articole de același autor