Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Dumnezeu a creat

Așa numisem tema întalnirii din data de 19.12.18 de la biserica USM, în cadrul căreia mi-am lansat volumul LA MASA REÎNVIERII. Bucuria a fost mare că părintele Octavian Moșin ne-a permis această manifestare în cadrul altei minunate sărbători, cea a Sfântului Nicolae, cu a cărui acatist a început seara de miercuri.

Ziceam că "Dumnezeu a creat" și ne-a dat posibilitate și nouă să creăm fară a ruina sfânta lui creație , care e menită să ne desăvârșească și să ne fie ajutor spre mântuire.De asemenea am vorbit de legăturile existente între creatori și Dumnezeu , între genuri de artă și între lume, toate dorindu-se a fi făcute cu voia lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru.

Fiind un elogiu pentru 40 de artiști plastici, părintele , în rugăciunile rânduite pentru această seară a rostit spre pomenire numele celor plecați și spre sănătate numele celor vii, incluși în acest volum.
Creația este tot și creând ne reflectăm în marea și dumnezeiasca creație cu năzuințe și bucurii de-a sluji lui Hristos. Astfel, artistul plastic Tudor Botin a vorbit cu atâta patimă despre CRUCE și relația cu lumea văzută și nevăzută.Anatol Adam a căutat să amintească de un prieten al lui pe nume Carp care a și pictat biserica USM. Alți invitați au demonstrat și cautat să de-a înțeles și colaborare operelor de artă în creația lui Dumnezeu.

Părintele Octavian Moșin , a cărui suflet este îngăduitor cu toți cei care trec pragul bisericii a menționat necesitatea unui comportament ortodox în cadrul bisericii , uitând de ”Preamăriri„ lumești și prezentându-ne ca și suflete dornice de Hristos, de lucrările lui.

O masă care a preînchipuit LA MASA REÎNVIERII a continuat cu discuții și gânduri inspirate despre creație și raporturile dintre arte, dintre genurile de artă. La plecare, părintele Octavian Moșin, parohul bisericii USM, a fost în bucuria sfântului Nicolae și a dăruit cadouri celor prezenți, inclusiv câte un volum.

Mă bucur că am foast cu Hristos și ce am făcut s-a făcut în numele lui și în necesitatea de al lăuda pe Hristos a cărui naștere o avem aproape, iar ieslea sufletelor noastre să fie pregătită ortodox.

Ecaterina Negară

Articole de același autor