Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

„Unde este Dumnezeu?”- „Acolo unde este lăsat să intre” – Biserica USM şi-a serbat hramul

Biserica Ortodoxa prăznuiește la 2/15 februarie Întâmpinarea Pruncului Iisus în templul din Ierusalim. Sărbătoarea este și hramul capelei Universității de Stat din Chișinău.

Slujba prilejuită de praznicul Întâmpinării Domnului, a adunat la biserica universitară numeroşi credincioşi care au venit să împartă bucuria sărbătorii și să aducă mulțumire lui Dumnezeu.

În acest an bucuria duhovnicească a creștinilor a fost sporită de faptul că au avut posibilitatea să se închine moaștelor Sfântului și Dreptului Simeon, care au fost aduse recent la biserica USM.

”Întâmpinarea Domnului ar trebui trăită de către fiecare tânăr care râvnește o viață curată. În timp, nădăjduim, să așteptăm mai mult praznicul Întâmpinării decât Valentine's Day. În această zi este pus în prim plan Pruncul Iisus la 40 de zile după Naștere, care e un simbol al vieții curate, spre care ar tinde fiecare suflare, în special tinerii. Or, tinerețea deși e frumoasă, e supusă atâtor ispite și pentru unii e cu căderi grave. Numai Dumnezeu ne poate lua în brațe și ne poate trece peste valurile și provocările vieții. Să ne ținem de Hristos, asta e unica soluție!” - a menționat părintele Octavian Moșin, parohul bisericii, în predica sa.

După Liturghie, a fost săvârşit un Te-Deum de mulţumire, iar mai apoi slujitorii au sfinţit lumânările conform unei vechi tradiţii bisericeşti.

 "Să ne străduim a ne înduhovnici, a ne apropia cât mai mult de Hristos, a ne înălța în limita - ba și peste limita - puterilor noastre omenești; numai astfel vom fi în măsură să ne împlinim și noi menirea, să ne arătăm și noi vrednici să-L întâmpinăm pe Hristos în inimile noastre. "Unde este Dumnezeu?" - "Acolo unde este lăsat să intre"." - Părintele Nicolae Steinhardt 

 

Articole de același autor