Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Biserica ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM alături de mai multe familii nevoiașe

De la declararea stării de urgență în Republica Moldova (13 martie), parohia ”Întâmpinarea Domnului” încearcă să fie alături de mai multe familii socialmente vulnerabile din întreaga republică. În acest sens, peste o sută de pachete sociale cu produse alimentare au fost distribuite mai multor familii din municipiul Chișinău.

Cinci persoane au fost ajutate la cumpărarea medicamentelor și 12 studenți au primit un suport financiar pentru a exista în această perioadă mai dificilă. Totodată, sunt susținute patru familii ale căror membri au fost identificați cu COVID-19.

3 familii cu mulți copii au fost asigurate cu scutece și produse alimentare. 15 familii au primit din partea Garderobei Sociale ”Agapis”, ce activează pe lângă biserică: haine, produse igienice și jucării. Un lot de haine a fost distribuit parohiei Zgărdești din r. Telenești.

100 de persoane nevoiașe au primit măști de protecție reutilizabile. Toate bunurile oferite reprezintă jertfa enoriașilor bisericii USM, fapt pentru care le mulțumim din suflet. Însă credem că cel mai important lucru este instituirea unui pomelnic pe timp de pandemie, mai multe persoane fiind incluse spre rugăciune zilnică.

Au fost trecute în mod special persoanele care au fost contaminate sau chiar au decedat de virusul de tip nou COVID-19 (au fost înscrise mii de persoane de credință ortodoxă din întreaga lume).

Articole de același autor