Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Biserica USM alături de lucrătorii medicali din Hâncești

În cadrul campaniei de acumulare de ajutoare pentru lucrătorii medicali ce luptă cu COVID-19, desfășurată în parohia ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, s-au acumulat mijloace și pentru raionul Hâncești, un prim focar de infecție în țară.

A fost vizitat Centrul de Sănătate Publică Hâncești, unde au fost aduse 200 kg de clorură de var în valoare de 3000 de lei, 50 l dezinfectant pentru mâini și suprafețe în valoare de 3000 de lei. Pentru 15 angajați ai Centrului au fost pregătite pachete cu produse alimentare.

Dna Tamara Pascari, directorul Centrului, a mulțumit enoriașilor care au jertfit aceste bunuri prin intermediul părintelui-paroh Octavian Moșin, asigurându-i că dezinfectanții sunt atât de necesari sistemului de sănătate publică în această perioadă de infecție. Apoi s-a mers în s. Bălceana, r. Hâncești, fiind vizitat Oficiul medicului de familie, unde 2 angajați au trecut prin această provocare, fiind contaminați cu virusul de tip nou.

Astfel, Alexandru Comanici, asistent medical, și Vera Poștaru, infermieră, au primit din partea bisericii câte 2000 de lei și câte un pachet social, ținându-se cont de faptul că atât ei, cât și ceilalți membri ai familiilor (câte 3 persoane), au avut de suferit în urma acestui virus nemilos. Totodată, pentru oficiul medicului s-au jertfit 10 l de dezinfectant în valoare de 600 de lei.

Ne-am bucurat să vedem lucrătorii medicali sănătoși și deja la locul de muncă, mulțumindu-le credincioșilor bisericii USM pentru deschidere și dragoste în aceste timpuri mai grele. La etapa actuală pentru raionul Hâncești au fost direcționați peste zece mii de lei, încercându-se identificarea altor surse pentru câteva centre medicale din teritoriu.

Articole de același autor