Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Duminica Femeilor Mironosițe prăznuită la biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM

A treia duminică după Paşti este dedicată femeilor mironosiţe care primele au primit vestea Învierii.

În Biserica Ortodoxă, Duminica Mironosiţelor este și ziua dedicată cinstirii tuturor femeilor. Pentru creştini se doreşte evidenţierea valorii şi aprecierii femeii în general, în calitatea ei fie de soră, mamă, bunică, soţie, fiică ori prietenă.

În această Duminică, sfânta liturghie la Biserica „Întâmpinarea Domnului”din incinta campusului universitar USM a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi.

După citirea pericopei evanghelice, preotul le-a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre exemplul Femeilor Mironosițe care fără a pregeta o clipă și-au dăruit viața slujirii lui Hristos, astfel viețile lor devenind adevărate repere de trăire creștină.

Corul bisericii condus de dnul Vladimir Ciolac a interpretat cântări închinate femeii creștine.

La final, tuturor femeilor care au fost prezente la slujba pranicală li s-au oferit în dar flori.

Femeile mironosiţe sunt chip de purtare smerită şi ţinută decentă pentru femeile din societatea zilelor noastre. De la ele vom învăţa smerenia, ascultarea, blândeţea… şi tot ce presupune o femeie cu adevărat creştină. Femeile creştine nu trebuie să treacă nepăsătoare şi neatinse de darurile minunate pe care această Duminică a Mironosiţelor le-o împărtăşeşte. Aceasta înseamnă o implicare directă a lor în viaţa Bisericii, cu sensibilitatea şi devotamentul de care ele sunt capabile.

Părintele Octavian felicită doamnele şi domnişoarele cu ocazia sărbătorii, dorindu-le tuturor femeilor să fie sprijin, ajutor și sfetnic bun bărbaților din preajma lor, iar bărbații să le iubească și să le prețuiască așa cum merită fiecare dintre ele.

Dragi femei, fie ca râvna pe care o aveți pentru Hristos să vă fie ca o răsplata la limanul mântuirii spre care tindem!

Articole de același autor