Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Muzeul ”Nicolae Dabija” la Biserica USM

Joi, 15 iulie 2021, zi în care regretatul scriitor Nicolae Dabija ar fi împlinit 73 de ani de la naștere, Universitatea de Stat din Moldova a inaugurat un prim muzeu în amintirea acestei personalități.

Evenimentul a început în Sala Senatului, cu participarea rectorului instituției, domnul Igor Șarov, academicieni, profesori, studenți și apropiați ai scriitorului.

Momentul festiv a fost urmat de o slujbă de pomenire, săvârșită la Biserica „Întâmpinarea Domnului” de către parohul acesteia, Părintele Octavian Moșin.

A urmat inaugurarea unui muzeu memorial în cinstea lui Nicolae Dabija la parterul sfântului locaș, oaspeții având posibilitatea să urmărească file din viața scriitorului, dar și să descopere lucruri personale donate muzeului de către membrii familiei.

În sala de conferințe a Bisericii „Întâmpinarea Domnului” a fost organizat și un recital de poezie în memoria poetului Nicolae Dabija, cu genericul: „Cuvântul poetului – lumina sufletului”.

Activitatea a fost organizată de către Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Părintele Octavian Moșin le-a mulțumit celor prezenți pentru implicare și a remarcat în cuvântul său de învățătură importanța și responsabilitatea morală pentru darurile primite de la Dumnezeu.

Regretatul scriitor Nicolae Dabija rămâne un exemplu pentru noi, nădăjduind că inaugurarea muzeului este un modest dar și recunoștință pentru tot ce a creat și a promovat această personalitate.

Sursa video: realitatea.md

Articole de același autor