Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Ședința de lucru a Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret

Luni, 28 februarie 2022, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, a avut loc ședința de lucru a Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, desfășurată la biserica "Întâmpinarea Domnului" a Universității de Stat din Moldova.

Ședința a fost prezidată de către PS Ioan, Episcopul Sorocii, vicar mitropolitan.

S-a discutat includerea unor noi membri în cadrul Sectorului, fiind planificate mai multe activități cu tinerii în anul 2022.

Un subiect aparte a fost susținerea și încurajarea refugiaților din Ucraina prin pelerinaje și concerte duhovnicești în diverse zone ale republicii.

S-a decis abordarea unor teme comune, potrivit perioadei anului, organizarea Săptămânii Tineretului Ortodox și a conferințelor în mai multe instituții de învățământ preuniversitar.

Cei prezenți au împărtășit din experiența fiecăruia în activitățile cu tinerii, venind cu propunerea ca pagina electronică www.tineretulortodox.md să reflecte principalele evenimente ale Bisericii, apoi să fie organizate diverse cursuri și instruiri atât pentru tineri, cât și pentru pedagogi și slujitori.

După încheierea întrunirii, s-a săvârșit, împreună cu cei prezenți, o rugăciune pentru pacea în Ucraina și încetarea războiului.

Articole de același autor