Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Donație de carte pentru Biblioteca Parohială din satul Movila, r. Herța

La data de 6 decembrie 2018, de ziua pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae, în cadrul bisericii cu hramul Adormirii Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, din satul Movila, raionul Herța, a fost inaugurată Biblioteca Parohială.

Datorită acestei biblioteci, toți credincioșii au acces gratuit la cărți cu subiecte de mare interes pentru viața duhovnicească și nu numai. Cărțile pot fi găsite la biblioteca special amenajată în biserică și pot fi împrumutate oricând.

Biblioteca Parohială a pornit de la dorința de a-i ajuta pe credincioși să afle răspunsuri la nenumărate întrebări duhovnicești sau de a descoperi cum pot să trăiască mai frumos și în armonie cu voia lui Dumnezeu. Pe lângă participarea la Tainele Bisericii și legătura personală pe care fiecare trebuie să o aibă cu părintele duhovnic, lectura este esențială în dezvoltarea duhovnicească.

Părintele Igor Andronachi, parohul bisericii din localitate, și-a adus o parte din cărțile personale pentru a amenaja biblioteca parohiei. Credincioșii primesc cărțile la domiciliu, iar după ce le citesc, le întorc pentru a împrumuta altele.

Deocamdată, biblioteca are o capacitate de aproximativ 150 de volume, însă părintele Igor Andronachi intenționează să sporească această zestre de carte religioasă.

Cu acest prilej, vine cu un cuvânt de mulțumire către părintele Octavian Moșin, parohul Bisericii cu hramul „Întâmpinarea Domnului” din Chișinău, pentru prețioasa donație de carte adusă bibliotecii parohiale din satul Movila.

Articole de același autor