Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Biserica Universității de Stat din Moldova a găzduit lansarea cărţii „Psaltirea Maicii Domnului în versuri”

Biserica Întâmpinarea Domnului a Universității de Stat din Moldova a găzduit, ieri, lansarea cărţii „Psaltirea Maicii Domnului în versuri”, volum semnat de Alexandra Tkacenko-Nagnibeda.

Moderatorul evenimentului a fost părintele Octavian Moșin, parohul bisericii USM, conferențiar universitar, doctor în istorie.

La lansare au participat slujitori ai Bisericii Ortodoxe din Moldova, participanți ai Societății Culturale „Apollon”, ai Cenaclului Literal „Cuvântul” și mulți alți bine-credincioși.

Seara duhovnicească a debutat cu un recital de pricesne închinate Maicii Domnului și cântări pascale, în interpretarea corului Apostolițele Sfântului Spiridon, de pe lângă biserica Sf. Spiridon din Chișinău, conducător presbitera Magdalena Bortă.

Psaltirea Maicii Domnului în versuri editată recent, în condiții grafice de excepție, este o lucrare inedită închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Autorul lucrării, doamna doctor conferențiar universitar, Alexandra Tkacenko-Nagnibeda, a așternut în versuri catismele Psaltirii Maicii Domnului, cântare de laudă închinată Preasfintei Fecioare Maria, ce nu face parte din Canonul Bisericii, dar care, totuși, timp de mai multe secole a mângâiat mult credincioșii ortodocși.

Noua apariție editorială – Psaltirea Maicii Domnului în versuri este un adevărat balsam pentru sufletul oricărui creștin, mai ales în clipele grele ale vieții. Or, anume Maica Domnului, este mijlocitoarea cea mai mare a neamului omenesc în fața tronului Preasfintei Treimi.

Autorul a decis ca această lucrare să fie distribuită gratuit tuturor celor care caută alinare în rugăciune la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Astfel, toți credincioșii prezenți în sfîntul lăcaș au primit în dar cîte un exemplar al acestei cărți.

Sursa: ortodox.md

Articole de același autor