Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Acțiune de caritate, cu genericul ”Dar din dar”, la Instituția de Educație Timpurie Nr. 227 din Chișinău

La 13 octombrie 2022, înainte de sărbătoarea ”Acoperământul Maicii Domnului”, Cenaclul literar-creștin ”Cuvântul” și Biserica ”Întâmpinarea Domnului” au înfăptuit o acțiune de caritate, cu genericul ”Dar din dar”, la Instituția de Educație Timpurie nr.227 din or. Chișinău, în cadrul căreia au fost oferite jucării, precum și o donație de carte.

La această acțiune au mai participat reprezentanți din cadrul Liceului Teoretic ”Iulia Hasdeu”, Liceului Teoretic ”George Călinescu”, care au oferit Instituției de Educație Timpurie jucării și un suport financiar pentru procurarea literaturii didactice pentru cabinetul metodic al instituției

Protoiereu Mitrofor, Octavian Moșin, preot-paroh al Bisericii ”Întâmpinarea Domnului”, USM, a oficiat o Slujbă de sfințire a IET, unde mai apoi au fost miruite și stropite cu agheasmă toate spațiile celor 13 grupe din instituție.

A urmat apoi o activitate festivă cu participarea copilașilor din instituție.

Scriitoarea Raisa Plăieșu, împreună cu membra cenaclului, poeta Rodica Cerescu, au făcut o donație de carte și jucării. Doamna Silvia Șpac, profesoară la clasele primare, delegată fiind din partea Liceului Teoretic ”George Călinescu” a înmânat un suport financiar pentru procurarea literaturii metodice.

Directoarea IET, doamna Oxana Gîscă a mulțumit tuturor celor prezenți și le-a înmânat diplome de gratitudine și scrisori de mulțumire profesorilor și colectivelor de părinți din licee, tuturor celor care au făcut acțiuni de caritate, cu următorul conținut: ”Sincere mulțumiri pentru activitatea nobilă și rodnică de binefacere pentru copii, Dumnezeu să Vă lumineze în continuare faptele de suflet și să vă însoțească profundul respect al societății, mulțumiri colectivelor de părinți pentru implicare, cooperare, dăruire, sprijin și ajutor acordat în parteneriatul instituțional: colectivului de părinți al LT ”Iulia Hasdeu”; administrației și Colectivului cadrelor didactice a LT ”Iulia Hasdeu”; Preacucernicului Protoiereu Mitrofor Octavian Moșin, Biserica ”Întâmpinarea Domnului”; Silvia Șpac, profesoară la clasele primare de la LT ”George Călinescu”, Natalia Bugan, directorul LT ”George Călinescu”; Dorina Ulinici, învățătoare la clasele primare cl. III ”A” și Galina Palamarciuc, învățătoare la clasele primare, cl. III ”C” LT ”Iu. Hasdeu”; Raisa Plăieșu, scriitoare, președintele Cenaclului literar-creștin ”Cuvântul”; Rodica Cerescu, poetă, membră a Cenaclului literar-creștin ”Cuvântul”.

Prot. Mitrofor, Octavian Moșin a mulțumit tuturor educatorilor și copiilor pentru prezentarea artistică literar-muzicală și le-a înmânat copiilor iconițe cu chipul ”Sf. Stelian” – Ocrotitorul copiilor.

A consemnat Raisa Plăieșu

Articole de același autor