Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Universitatea de Stat din Moldova – alături de veteranii conflictului de pe Nistru

În contextul zilei de 2 martie, când a început conflictul armat de pe Nistru în anul 1992, Universitatea de Stat din Moldova în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a susținut organizarea unei călătorii la locurile istorice din Moldova și Bucovina pentru 35 de veterani din raioanele Căușeni și Ștefan-Vodă.

Veteranii au pornit la drum din campusul universitar, unde în zorii acestei zile au avut o întâlnire cu rectorul USM, Igor Șarov, care a transmis un mesaj de încurajare pentru veterani, apreciind curajul și devotamentul pe care l-au manifestat acum trei decenii, precum și pentru râvna și dragostea față de valorile neamului nostru.

Călătoria a fost organizată la inițiativa șefului adjunct de Direcție IGSU, Căușeni Igor Calancea, care a mulțumit Universității de Stat din Moldova pentru suportul acordat acestei frumoase activități.

De asemenea, veteranii au avut și o discuție de suflet cu preotul Bisericii „Întâmpinarea Domnului” a USM, Octavian Moșin, care a săvârșit o slujbă de pomenire a eroilor căzuți la datorie în conflictul de pe Nistru.

Veteranii sunt însoțiți în acestă călătorie de către diaconul Dionisie Chiriac, student la Facultatea de Istorie și Filosofie a USM.

Articole de același autor