Studenții și cadrele didactice ale Facultății de Științe Economice în pelerinaj la mănăstirile Sireț, Căpriana și Suruceni
Ortodoxia constă în formarea personalității în concordanță cu valorile creștine, prin integrarea cunoștințelor religioase în structurarea de atitudini moral-creștine şi prin aplicarea învățăturii de credință în viața proprie şi a comunității. Astfel, studenții și cadrele didactice ale Facultății de Științe Economice au participat sâmbătă, 10 decembrie, 2022, la un pelerinaj organizat de Biserica USM care a presupus vizitarea a trei mănăstiri, în scopul promovării valorilor spiritual-creștine în rândul tinerilor. Activitatea a fost binecuvântată de Părintele Octavian Moșin.
Primul popas a fost săvârșit la mănăstirea Sireț, care își sărbătorește hramul lăcașului în această zi. În biserica mănăstirii sunt depuse o parte din moaștele Sfântului Iacob Persul, aduse la Sireţi de la Mănăstirea Dragomirna, România. Aici studenții au avut ocazia să facă cunoștință cu istoria lăcașului și particularitățile vieții spirituale.
Următoarea destinație a constituit mănăstirea voievodală Căpriana, una dintre cele mai vechi mănăstiri din țara noastră. Crâmpeie istorice despre fondarea acestei mănăstiri, precum și lucrările desfășurate în timpul domnitorilor Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Petru Rareș, și multe alte detalii privind modificarea acestui lăcaș până în prezent, au fost relatate studenților de către Dnul Denis Chiriac, preot diacon al Bisericii USM.
Ultimul popas a fost săvârșit la mănăstirea Suruceni, unde se află o parte din moaştele Preacuviosului Antipa de la Calapodeşti, dăruite în anul 1999 de mănăstirea Schimbării la Faţă, Varlaam din Federația Rusă.
Studenții economiști și cadrele didactice aduc cuvinte de mulțumire și urări de sănătate părintelui Octavian Moșin și părintelui Denis Chiriac pentru organizarea acestei activități, pentru sprijin, pentru ocazia de a cunoaște specificului vieții monahale, precum și pentru îndemnurile duhovnicești.
Sursa: Facultatea Științe Economice, USM