Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

În perioada 24-25 decembrie, la biserica ”Întâmpinarea Domnului” din Chișinău va fi adusă spre închinare icoana Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei, Făcătorul de minuni, cu părticică din cinstitele sale moaște

Duminică, 24 decembrie, la Biserica ”Întâmpinarea Domnului” din incinta Universității de Stat din Moldova, va fi adusă spre închinare credincioșilor o icoană cu chipul Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei, Făcătorul de minuni, cu părticică din cinstitele sale moaște.

Această icoană a Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei are o istorie minunată.

În luna iulie a acestui an, PC Arhimandrit Porfirie (Dobre), starețul Sfintei Mănăstiri Sireți văzând strădaniile Comunității Ortodoxe Sf. Irh. Spiridon de pe lângă Spitalul de Urgență din Chișinău, în vederea perfectării actelor și începerii construcției unei mici bisericuțe pe teritoriul acestei instituții medicale, a dăruit această icoană părintelui Mihail Bortă, administratorul Comunității Ortodoxe Sf. Irh. Spiridon și i-a zis: „Primește această minunată icoană, cu Ajutorul Domnului și a Sfântului Spiridon, mergi de începe lucrările de construcție a bisericii!”.

La scurt timp de la aflarea acestei icoane în mijlocul Comunității Ortodoxe Sf. Irh. Spiridon de pe lângă Spitalul de Urgență, a fost pusă prima piatră la temelia bisericii Sf. Spiridon, iar după aproape 4 luni de lucrări, astăzi zidurile de cărămidă a viitorului edificiu de cult au ajuns la ferestre.

Ierarhul Spiridon, acest minunat Sfânt călător în tot acest răstimp a mijlocit către Domnul Atotțiitorul la zidirea bisericii a cărei hram i-a fost închinat, bucurând și mângâind membrii comunității, personalul medicla și bolnavii acestui spital.

Din considerent că bisericuța Sfântului Spiridon încă nu este finisată, parohul bisericii USM, părintele Octavian Moșin a acceptat cu bunăvoință propunerea de a aduce acestă minunată icoană spre înnchinare credincioșilor din cadrul parohiei sale, în zilele de 24 și 25 decembrie.

Cu acest binecuvântat prilej, îndemnăm creștinii drept-măritori să participe la sfintele slujbe oficiate în această perioadă praznicală, pentru a cere ajutorul şi mijlocirea Sfântului Spiridon, acestui mare sfânt al Ortodoxiei în faţa Mântuitorului Hristos.

Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni!

Articole de același autor