Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Direcţionează 2% din impozitul pe venit pentru Biserica la care mergi

CE ÎNSEAMNĂ DESEMNAREA PROCENTUALĂ

Desemnarea procentuală este procesul în care persoanele fizice plătitoare de impozite direcţionează 2% din suma impozitului pe venit obţinut în anul precedent, către organizaţiile neguvernamentale care acţionează în interes public şi către organizaţiile religioase.

 

  1. 1. CUM ÎNŢELEGEM?

Desemnarea procentuală este un mecanism care vă permite să redirecţionaţi 2% din impozitul Dvs. pe venit către entităţile religioase (culte bisericeşti sau părţile lor componente).

 

  1. 2. DE CE AM FACE-O?
  • Nu ne costă nimic (redirecţionarea este gratuită, adică nu duce la nici o cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv);
  • Participăm la gestionarea banului public;
  • Astfel putem susţine instituţiile religioase în activităţile lor sociale, morale, culturale sau de caritate.

 

  1. 3. CINE POATE DESEMNA?

Desemnarea procentuală este valabilă pentru contribuabilii persoane fizice rezidente, care nu au datorii la impozitul pe venit şi care în anul precedent au obţinut  venituri la art. 88-90 din Codul Fiscal.

 

  1. CUM PUTEM DESEMNA?

Persoanele fizice care doresc să redirecţioneze 2% pentru Biserica ,,Întâmpinarea Domnului” din incinta USM vor completa Declaraţia cu privire la impozitul pe venit (forma CET15). În declaraţie, la Secţiunea a şasea, coloana M2, este necesar să indicăm Codul fiscal (IDNO) al Bisericii: 38527016

 

Rezultatul este virarea, în contul unității de cult, a unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual plătit pentru salariu. Suma NU reprezintă o sponsorizare sau o donaţie, ci este o parte a bugetului de stat care este direcţionată de către fiecare cetăţean în parte către sectorul neguvernamental.

Depunem în termen, declaraţia CET15 la Serviciul Fiscal de Stat: personal, prin poştă sau utilizând serviciile fiscale electronice.

 

  1. 4. CÂND PUTEM DESEMNA?

 

În fiecare an între 1 ianuarie şi 30 aprilie.

 

 

Adresa:

mun. Chişinău, str. M. Kogălniceanu,67

Tel.: /+373/ 79-481-586

www.biserica-usm.md

Preot-paroh Octavian Moşin

 

Datele bancare ale bisericii

 

Beneficiar: Biserica „Întâmpinarea Domnului” din mun. Chişinău

Cod fiscal:   38527016

BC VICTORIABANK SA, Filiala 17

Chişinău VICBMD2X457

MD44VI022241700000166MDL

 

UTILIZAREA SUMELOR ALOCATE

Biserica „Întâmpinarea Domnului” a stabilit acorduri de colaborare cu mai multe instituţii care desfăşoară activităţi cu copii orfani şi cu nevoi speciale, cu tineri în dificultate şi cu bătrâni nevoiaşi.

În dependenţă de suma acumulată vom elabora proiecte întru susţinerea diverselor categorii social-vulnerabile.

Printre acestea se numără:

  • Organizarea taberelor de vară;
  • Iniţiative sociale pentru dezvoltarea comunităţii;
  • Cursuri de limbă engleză;
  • Susţinerea bătrânilor neajutoraţi;
  • Acte de caritate pentru persoane bolnave etc.

 

RAPORTAREA ŞI TRANSPARENŢA CHELTUIELILOR

Venim cu informaţii despre utilizarea sumelor care s-au acumulat în rezultatul deseminării procentuale pe perioada fiscală 2016.

Din donaţiile direcţionate prin Inspectoratul Fiscal către Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM s-a adunat suma de 4.474 lei. De această sumă au fost achiziţionate mai multe exemplare ale cărţii „Deşteptătorul: poezii cu iz de ghici pentru mari şi pentru mici”, semnate de Petru Iacob.

Cărţile au fost împărţite beneficiarilor Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, distribuite de rând cu alte daruri oferite de Biserică cu prilejul sărbătorilor de iarnă 2017/2018.

La distribuirea cărţii a participat şi autorul – Petru Iacob, care i-a provocat pe copii să parcurgă această publicaţie, prin care vor cunoaşte mai multe din lumea înconjurătoare.

Înaintea lui Dumnezeu nu sunt importante doar faptele bune, ci în primul rând contează bunătatea sufletului cu care o poţi oferi şi satisfacţia celor care o primesc. Bucuria copiilor care au primit daruri a fost  nemărginită şi nepreţuită.

Vă rămânem recunoscători tuturor celor care aţi contribuit la organizarea acestui act de caritate, direcţionând două la sută din impozitul dvs. pe venit.

Articole de același autor