Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

45 de pelerini de la biserica USM pe meleagurile sorocene și la câteva mănăstiri din nordul republicii

Miercuri, 25 iulie, cu prilejul aducerii în mun. Soroca a icoanei cu chipul Maicii Domnului ”cu trei mâini”, un grup de pelerini de la biserica ”Întâmpinarea Domnului” a Universității de Stat din Moldova, în frunte cu părintele paroh Octavian Moșin, s-a deplasat spre nordul republicii.

Pelerinii au ajuns în dimineața zilei la Soroca, participând la Sf. Liturghie praznicală oficiată în Piața Libertății în sobor de arhierei, preoți și diaconi în frunte cu ÎPS Mitropolit Vladimir.

Credincioșii s-au închinat chipului Maicii Domnului adus în dar municipiului Soroca din partea Mănăstirii Ciuflea. Apoi s-au deplasat spre Cetatea Sorocii și Lumânarea Recunoștinței, obiective ce reprezintă cartea de vizită a urbei.

A urmat vizitarea și închinarea la mănăstirile Nicoreni, Glinjeni și Țigănești.

Pelerinii au fost deosebit de impresionați de imensa biserică ”Adormirea Maicii Domnului” din or. Drochia.

Pelerinajul a fost posibil grație susținerii și parteneriatului stabilit cu Agenția de Turism ”Panda Tur”.
”Vrem să susținem astfel de drumuri sfinte pe la sfintele locașuri și așezăminte din republică, care ne reprezintă. Doar cunoscându-ne rădăcinile și tradițiile vom reuși să depășim obstacolele și crizele prin care trecem”, a menționat dl Ion Curmei, directorul agenției de turism, participant la pelerinaj.

S-a convenit ca astfel de pelerinaje să fie organizate bilunar întru cunoașterea și valorificarea patrimoniului cultural și bisericesc.

Articole de același autor