Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Drum Lin la Hristos nou adormitului Nicolae Sauca

Drum Lin la Hristos nou adormitului Nicolae Sauca, lingvist, profesor universitar, tatal prietenei mele Viorica, pe care l-am petrecut pe ultimul drum azi, simbata, 25 mai 2019, rugaciunile de iertare fiind inaltate de preacucernicul parinte Octavian Moșin de la Biserica Universitatii de Stat din Moldova.

Doamne, TE RUGAM fierbinte, primeste-l si pomeneste-l in Imparatia Ta, ca Om de onoare, intelept, cumpatat in toate a fost, lumina cartii si cunostintelor a daruit pentru mii si mii de studenti de la Universitatea Pedagigica, dedicindu-si intreaga viata Limbii Romane, Neamului nostru, interesului colectiv, poate mai mult decit propriei familii!

Sf. Ierarh Nicolae, roaga-te pentru Nicolae al nostru cel bun, purtator demn al numelui tau!

Cinste colegilor profesorului Nicolae Sauca si ai sotiei sale, Elena, dr in Biologie, de la Academia de Stiinte a Moldovei, de la Universitatea Pedagogica "Ion Creanga" si Universitatea de Stat din Moldova, care au venit in numar mare sa-si ia ramas bun si sa-l omagieze prin cuvinte alese, asta m-a miscat profund, intrucit nou adormitul Nicolae nu mai putea merge de multi ani la Universitate... Nu l-au uitat si asta atit de mult conteaza pentru orice familie indurerata...!

La fel de impresionata am ramas de numarul mare al vecinilor din toate blocurile invecinate, oameni care au venit sa-l vada si sa spuna macar o vorba de bine, cit de cuminte era si ce copii destepti a educat, Valeriu stabilit la Montreal, Canada, si Viorica, dr. in Biologie la Academia de Stiinte a Moldovei...

La funeralii a reusit sa vina de la Paris si nepotica cea dulce, Catalina, care este insarcinata, semn bun pentru neamul Sauca - Ghelbet, e semn ca va dainui, Domnul are grija si le rinduieste pe toate in chip fericit!

Hristos a Inviat adormitului intru Inviere Nicolae, Lumina din Lumina sufletului lui frumos .

Liminita Dumbraveanu

Articole de același autor