Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

O duminică de suflet a Cenaclului literar-creștin „Cuvântul”, întru revărsarea luminii lui Iisus Hristos

Duminică, 14 noiembrie 2021, în incinta Bisericii ”Întâmpinarea Domnului” de la Universitatea de Stat a avut loc ședința Cenaclului literar-creștin ”Cuvântul”, activitate binecuvântată de Prot. Mitrofor Octavian Moșin, parohul Bisericii ”Întâmpinarea Domnului” și moderată de poeta Raisa Plăieșu.

În agenda cenaclului au fost oglindite: • continuarea difuzării Proiectului cultural-creștin ”Cuvântul” cu genericul ”De ce plânge sufletul?”, care a demarat la 5 noiembrie 2021 și se va încheia până la 29 iunie 2022; • lansarea cărților ”Puntea de trecere”, versuri de Valeria Bujor și ”Mireasmă sentimentală”, versuri de Ludmila Maciuga.

În cadrul cenaclului au participat fețe bisericești, poeți, cântăreți, actori, studenți, liceeni.

În cadrul evenimentului au prezentat: Prot. Mitrofor Octavian Moșin, doctor în teologie, USM; Raisa Plăieșu, scriitoare, președintele Cenaclului literar-creștin ”Cuvântul”; Valeriu Mocanu, președintele Academiei Națiunii Române, interpret; Ludmila Maciuga, poetă; Valeriu Bujor, rectorul Universității de Criminalistică (tatăl autoarei Valeria Bujor); Rodica Cerescu, poetă; Viorica Ciubotaru, interpretă; Ana Bodrug, poetă; Valeria Bujor, tânără poetă, elevă în clasa a X-ea de la Liceul Teoretic cu profil tehnologic pentru copii cu vedere slabă din or. Chișinău; Liuba Cernomoreț, profesoară de artă teatrală, împreună cu dicipolii săi de la Școala de Arte ”Valeriu Poleacov”; Ludmila Popescu, poetă, precum și alții.

Organizatorii și membrii cenaclului aduc mulțumiri cordiale Bisericii „Întâmpinarea Domnului” pentru Sfânta Litughie, ospitalitate și găzduirea evenimentului; tuturor participanților; autoarelor Ludmila Maciuga și Valeria Bujor pentru participare și discursurile de suflet în prezentarea cărților, pentru cântecele creștine interpretate cu multă dragoste de Dumnezeu; dnei profesoară Liuba Cernomoreț și discipolilor săi pentru recitalul superb de poezie din creația poetei Valeria Bujor; interpretei Viorica Ciubotaru pentru superbele cântece creștine; dlui Valeriu Mocanu pentru cântecele de suflet prezentate și pentru decernarea autorilor cu diplome din partea Academiei Națiunii Române.

În cadrul Proiectului cultural-creștin ”Fericiți sunt cei ce nădăjduiesc în Domnul”, Cenaclul literar-creștin ”Cuvântul” a făcut donație financiară pentru familiile vulnerabile din parohie, precum și o donație de carte din partea autoarelor pentru biblioteca bisericii.

Cei prezenți au primit în dar cărți cu autografe și, mulțumiți, cu sufletele pline de lumină, s-au întors la casele lor.

Articole de același autor