Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Loc de rugăciune și de alinare pentru suferinzi

De la începutul anului 2023 Biserica cu hramul ”Întâmpinarea Domnului”, USM, a stabilit un acord de parteneriat cu Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul Clinic Municipal Nr. 4.

În acest sens, spitalul a pus la dispoziția parohiei un spațiu, care a fost amenajat drept paraclis cu hramurile ”Pogorârea Sf. Duh” și ”Sf. Ierarh Nectarie de Eghina”.

În fiecare zi de marți și conform solicitărilor slujitorii bisericii vizitează instituția, oficiind taine și ierurgii pentru pacienții plasați în instituție, precum și pentru personalul medical.

”Cel puțin o dată pe săptămână avem bucuria să vizităm pacienții din această instituție. Sincer vorbind aici mă simt cel mai împlinit în calitatea mea de slujitor. Aici e locul nostru, unde e durere, suferință și unde suntem așteptați practic pe ultimele clipe ale vieții suferinzilor. Majoritatea bolnavilor ne solicită sfinte rugăciuni, au nevoie de spovedanie și de fireasca dezlegare de păcate. Încercăm să interacționăm cu ei, să-i încurajăm, să-i îndulcim cu ce dă Domnul. Cred că cel mai mult se bucură de prezența, atenția și dragostea noastră.”, a menționat preotul Octavian Moșin.

Articole de același autor