Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Profesorul Alexei Osipov a conferențiat la biserica „Întâmpinarea Domnului” din Chişinău

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, renumitul teolog si profesor Alexei Osipov de la Academia Teologică din Moscova, a poposit în data de 14 septembrie 2018 la biserica „Întâmpinarea Domnului” din Chişinău.

Acesta a susținut o conferință cu tema „La ce bun omului Ortodoxia?” în fața a peste 250 de credincioși și numeroși slujitori.

"Cea mai mare boală a vremurilor noastre este neînțelegerea corectă de către creștini a Ortodoxiei, a esenței rugăciunii, necunoașterea scopului adevărat al acestei vieți. Noi nu ne trăim corect credința și nu suntem în stare să o transmitem nici copiilor noștri. Îi educăm ca pe niște „mici dumnezei”, egoiști și plini de sine, care nu mai sunt în stare să întemeieze o familie, să-l facă fericit pe cel de alături. Fiecare se gândește doar la binele propriu. Filosoful Kirievski spunea că fiecare bine pe care-l faci aproapelui, este un bine făcut întregii omeniri. De atât trebuie să tindem să ducem o luptă bună. Am putut să-l judecăm pe cineva, dar nu am făcut-o, am putut să-i spunem cuiva un lucru jingnitor, dar ne-am reținut. Așa învățăm să ducem o luptă bună, să fim atenți la noi înșine, să ne schimbăm pe noi și deci să facem un bine pentru întreaga lume ", a menționat în discursul său cunoscutul teolog.

Profesorul Osipov a răspuns la numeroasele întrebări şi frământări ale credincioşilor prezenţi, printre care au fost: cele ce țin de viața creștină și provocările actuale, rugăciune, cum să ne comportăm cu cei necredincioşi, și care sunt îndemnurile sfinților părinți pentru vremurile de azi.

Parohul bisericii „Întâmpinarea Domnului”, prot. Octavian Moşin, i-a mulţumit invitatului din numele tuturor pentru dragostea de a se afla în această zi în mijlocul lor, oferindu-i în semn de recunoștință un set de cărți din partea bisericii.

La final s-a făcut o rugăciune comună, după care au fost împărţite slujitorilor şi credincioşilor prezenţi broșuri ale profesorului A. Osipov.

A consemnat Natalia Lozan

Articole de același autor