Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Schimbarea la Faţă a Mântuitorului, o chemare la schimbarea noastră

În ziua prăznuirii Schimbării la Față a Domnului Iisus Hristos, Sfânta Liturghie la biserica „Înâmpinarea Domnului”, USM a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preotul paroh Octavian Moșin.

Mântuitorul nostru Iisus Hristos a venit sa schimbe faţa lumii; dorindu-şi şi schimbarea noastră, care ar însemna să ne facem oameni noi, să ne umplem de dragoste, bunătate, mila şi compasiune faţă de cei din jur. Iar pentru o asemenea schimbare nu e nevoie să mergem departe, Dumnezeu a înălţat pretutindeni câte un Tabor duhovnicesc, care sunt sfintele biserici din inimile noastre. Pe aceste altare Mântuitorul Hristos Se jertfeşte, Se răstigneşte şi ni Se dăruieşte, aducându-ne dragoste, pace şi lumină divină.

Schimbarea la Faţă a Domnului se vrea o schimbare a noastră a tuturor. Muntele Taborului vrea să fie o casă a noastră şi o biserică a noastră comună. Fiecare dintre noi ar vrea să se regăsească printre ucenicii fideli, pe care i-a ales Mântuitorul, care s-au învrednicit de această lumină. Pentru aceasta ar trebui ca fiecare dintre noi să tindă la o schimbare proprie, la o reînnoire a vieţii sale duhovniceşti.

La finalul Sfintei Liturghii a fost binecuvântate roadelor viței-de-vie, ca semn de recunoştinţă adusă lui Dumnezeu care dăruieşte oamenilor darurile Sale, daruri care se obţin prin binecuvântarea lui Dumnezeu.

Articole de același autor