Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Slujba praznicală de Buna Vestire la biserica USM

Buna Vestire este ziua în care Fecioara Maria a primit vestea că-l va naşte pe Hristos. În locaşurile de cult se ţin slujbe şi tot astăzi este ziua în care biserica dă dezlegare la peşte, în Postul Paştelui, cel mai lung din an.

Zeci de credincioşi au venit astăzi la slujba de dimineaţă de la Biserica "Întâmpinarea Domnului" din Chişinău.

„Este o sărbătoare mare, care trebuie cinstită. De fapt, toate sărbătorile trebuie să fie cinstite. M-am rugat pentru sănătatea mea, a celor dragi. Şi este o bucurie sufletească pentru că am putut participa la o asemenea sărbătoare. Pentru familie, pentru copii. Am o familie mare şi trebuie cineva să se roage pentru ea. Mulţumesc Domnului că m-a ajutat şi am venit la sfânta biserică”, a mărturisit o enoriașă.

Sărbătoarea de Buna Vestire mai este numită în popor şi Blagoveştenia. Aceasta este una din cele 12 sărbători mari împărăteşti. În această zi, Arhanghelul Gravriil, i-a vestit Maicii Domnului că-l va naşte pe Mântuitorul Isus Hristos. Iar acest semn este că Dumnezeu este cu noi, Dumnezeu trimite cea de-a doua persoană, pe Fiul său ca omul cunoscându-L şi urmându-L, să moştenească Împărăţia Cerească.

Buna Vestire este sărbătorită în fiecare an pe 7 aprilie în perioada Postului Mare. Se spune că vremea în ziua Bunei Vestiri, va fi la fel ca cea de Paşti. În acest an, creştinii ortodocşi marchează Paştele pe data de 2 mai.

Pentru reportajul video, accesați: tvrmoldova.md

Articole de același autor