Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

La Biserica ”Întâmpinarea Domnului” a avut loc lansarea cărții ”Fagurii tăcerii”, de Ludmila Popescu, în cadrul Cenaclului literar-creștin ”Cuvântul”

În duminica fiului risipitor, din 20 februarie 2022, la Biserica ”Întâmpinarea Domnului” de la Universitatea de Stat, în cadrul Proiectului cultural-creștin ”Fericiți sunt cei ce nădăjduiesc în Domnul”, a avut loc ședința Cenaclului literar-creștin ”Cuvântul”, moderator și președinte al cenaclului fiind poeta Raisa PLĂIEȘU.

După oficierea și săvârșirea Sfintei Liturghii de către Prot. Mitrofor Octavian MOȘIN cu un sobor de preoți, o parte de enoriași au participat la ședința cenaclului. Agenda duminicală a cenaclului avea să anunțe publicul despre lansarea cărții de versuri ”Fagurii tăcerii” semnată de poeta Ludmila POPESCU, medic de profesie.

La eveniment au participat de asemenea colegi de breaslă din domeniul medicinii, oameni de știință, academicieni, actori, cenacliști, interpreți, studenți, elevi.

Cu rugăciunea Tatăl Nostru și o clipă de reculegere pentru medicii trecuți la Domnul - așa a început ședința cenaclului.

După prezentarea invitaților, despre impresiile cărții, mărturii, recenzii, despre biografia autoarei și activitatea ei literară și medicală, recitaluri de poezie din creația autoarei au prezentat următorii vorbitori: Prot. Mitrofor Octavian MOȘIN, Parohul Bisericii ”Întâmpinarea Domnului”, USM; Gheorghe COLȚUN, doctor habilitat în filologie, profesor la Universitatea de Studii Europene din Moldova; Raisa PLĂIEȘU, scriitoare, președintele Cenaclului literar-creștin ”Cuvântul”; Valentina BULIGA, ex-ministru Muncii, Protecției Sociale și Familiei, fost parlamentar; Liliana GROPPA, medic-reumatolog, profesor, șefă de catedră la USMF ”N.Testemițanu”; Galina FURDUI, poetă, jurnalistă, redactor și prezentator, Radio Moldova; autoare cărții Ludmila POPESCU, poetă, medic-pediatru, lector universitar, expert în evaluare și acreditare în sănătate, Consiliul Național de Evaluare și Acreditare de Sănătate, or. Chilinău; Galina ZAVATIN, medic, director medical la Spitalul ”Sf. Treime”, or. Chișinău; Rodica MARCHITAN, medic expert-pediatru, CNDDCM; Marina CUMPĂNĂ, director la Consiliului Național de evaluare și Acreditare”; membrii cenaclului: Maria Dodu, poetă; Valeria Bujor, poetă, Rodica Cerescu poetă; Stela BOTEZ, actriță și interpretă; Andrei SOCHIRCĂ actor emerit din Moldova; Svetlana HADJIU, medic-pediatru, profesor universitar USMF ” și alții.

Cu un recital de poezie din creația autoarei au participat elevii de la Școala de Arte ”V. Poleacov”, secția teatru: Daniela Bulicanu, absolventa secției teatru; Ana Lilicu, Marcus Bodrug, Xenia Drahne, ghidați de Liuba CERNOMOREȚ, profesoară de artă teatrală de la aceeași școală.

Autoarea cărții a susținut un recital de poezie din creația sa și a fost felicitată călduros de cei prezenți. A urmat o sesiune de autografe.

Președinta Cenaclului literar-creștin ”Cuvântul” Raisa PLĂIEȘU a oferit autoarei cărții, cenacliștilor, actorilor, interpreților și din partea Bisericii ”Întâmpinarea Domnului”, Diplome în semn de mulțumire, apreciere, și deosebită recunoștință privind contribuția și implicarea în promovarea valorilor creștine, etice și culturale a Neamului românesc, în educarea și dezvoltarea aptitudinilor creatoare a tinerei generații. De asemenea, a fost făcută și o donație de carte Bibliotecii Bisericii ”Întâmpinarea Domnului” din Chișinău.

Corespondentul Cenaclului literar-creștin ”Cuvântul”

Articole de același autor