Biserica
"Întâmpinarea Domnului"
str. M. Kogălniceanu, nr. 67, Chișinău, Moldova

Hrană de suflet pentru elevii LT ”Litterarum”

Trăim bucuria unei blânde primăveri ce a pus stăpânire, cel puțin calendaristic. Oamenii, așezați pe la casele și rosturile lor, transformă anotimpul trezirii la viață într-un răstimp al transfigurării, care va culmina cu ziua când vom sărbători Sfintele Paști. Dacă tot veni vorba de sărbători, una dintre cele mai însemnate, din ciclul sărbătorilor Postului Mare, o reprezintă cea închinată Sfinților Patruzeci de Mucenici din Sevastia.

Cunoscând prea bine semnificațiile teologice ale sărbătorii, Parohia „Întâmpinarea Domnului” din cadrul Universității de Stat a Moldovei a găzduit elevii claselor a I-IV-a din cadrul Liceului Teoretic „Litterarum” din capitală. Astfel, micii creștini au avut posibilitatea de a afla informații utile despre istoria, personalitățile, activitatea și misiunea parohiei. Întâlnirea a culminat cu spovedania și împărtășirea elevilor, după o atentă pregătire personală, dar și în cadrul orelor de religie.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Octavian Moșin, parohul sfântului lăcaș, a venit cu precizări cu privire la importanța vieții duhovnicești în viața credincioșilor și, mai ales, a copiilor. „În aceste condiții, este esențial ca învățăceilor să li se descopere în actul educațional lumini autentice, călăuze perene ale urcuşului spre veşnicie: credința în Sfânta Treime, dragostea pentru frumos și bine, respectul față de poruncile lui Dumnezeu, preţuirea moştenirii strămoşilor”, a conchis părintele Octavian.

Copiii au marcat momentul unirii cu Domnul și prin părtășia la masa bucuriei, oferită de parohie, și au primit în dar o carte de rugăciuni pentru copii. Evenimentul a fost succedat de vizita la Muzeul de Științe Naturale și la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, moment care a îmbogățit inimile micuților cu impresii deosebite.

Parohia „Întâmpinarea Domnului” și Liceul Teoretic „Litterarum” desfășoară de mai mulți ani un parteneriat extrem de benefic pentru educarea elevilor și tinerilor în spiritul valorilor creștin-ortodoxe. În acest sens, contribuția Doamnei Director Maria Chicu-Prisăcuța și îndrumarea Părintelui Octavian Moșin, sunt inestimabile în procesul educației spirituale a generațiilor tinere. Aducem mulțumiri călduroase, învățătorilor, părinților și enoriașilor implicați în organizarea și buna desfășurare a evenimentului.

 

Diac. Dionisie Chiriac,
Profesor de religie,
LT ”Litterarum”

Articole de același autor